please wait, site is loading

Blog

Atentie maxima!

Posted on: 09/07/2014 by Narcis Virgiliu | 3 Comments

ATENTIE MAXIMA SI DATI SHARE CAT PUTETI !

Va intrebam ieri daca sunt ok tranzactiile de pe tocmai.ro cu straini. Poate ca multe sunt ok dar sunt si unele nesigure cu scheme care pot prinde naivii precum capcanele pentru soareci. Va prezint una in care eu era sa ma prind. Personal incerc sa vand un obiectiv pentru Hasselblad deci suma este ok si pentru mine dar si pentru cel care comite frauda asa ca merita riscul unei delapidari.
Cum stau lucrurile:
1) “cumparatorul” incepe sa te bage in seama si sa-ti arate ca este interesat de produsul tau
2) ajungeti sa dialogati si iti cere datele bancare pentru a efectua plata in contul tau.
3) pana acum e totul ok, nu ai de ce te teme ii dai datele contului insotite de codul swift sau bic, nu ai pentru ce te panica, nu are cum sa-ti extraga din cont.
4) Fiti foarte atenti ca toata discutia decurge in cei mai amiabili termeni si cumparatorul nu negociaza absolut deloc (considerati acest lucru extrem de ingrijorator)
5) A doua zi veti primi un e-mail de la el prin care va anunta ca a efectuat plata si banca urmeaza sa va informeze si ea printr-un e-mail de efectuarea acestei tranzactii. Cu alte cuvinte banca face ESCROW.
6) Cautati e-mailul de la banca, il gasiti si e totul cat se poate de frumos, cu linkuri active care te transfera pe o copie a site-ului bancii, totul alb/negru, te anunta cu surle si trambitze ca ai o tranzactie in curs, ca banii au fost deblocati din contul fraudantului dar in acelasi timp banca te anunta ca nu ii muta in contul tau decat in clipa in care ii transmiti traking number-ul de la DHL. Deci banca face ESCROW, ea asigura ambele tranzactii.

HAHAHAHAHA! DECI ASTA E SCHEMA, AI LIVRAT SI AI LUAT TZEAAAAAPA AI RAMAS SI FARA PRODUS SI FARA BANI.

7) In cazul de fata persoana care incerca sa ma delapideze de produs se numeste: Szczepanska Julita si se folosea de o copie a site-ului bancii Barclays.

Mii de multumiri narilor fine ale lui Alexandru Savu domiciliat in UK care banuiesc ca in clipa aceasta se ocupa de raportarea cazului la banca Barclays.

3 Responses

  1. Narcis Virgiliu — 10/07/2014 at 14:16

    Toate comentariile legate de aceasta postare sunt pe pagina de FB:

    https://www.facebook.com/narcis.virgiliu/posts/10201588843197490%22%20data-width=%22466%22

    Reply
  2. Florica — 22/09/2014 at 16:12

    Multumesc de informare. Aproape ca era sa pic si eu in plasa Szczepanska Julita.

    Reply
  3. CRISTI H — 15/10/2014 at 13:10

    SUBSCRIU…ERA SA CAD IN ACEASI TEAPA NOROC CA AM VAZUT AICI…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + sixteen =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>